Barbaix prijs voor fotografie

fotoEdgarBarbaix

 

PERSBERICHT – 7 november 2014 –  Barbaixprijs voor fotografie
Naast de schilderkunst krijgen literatuur, muziek en fotografie ook de nodige appreciatie in Sint-Martens-Latem. Dit komt tot uiting in drie gemeentelijke cultuurprijzen.
Het gemeentebestuur heeft op 28 februari 2005 besloten om de driejaarlijkse Barbaixprijs voor fotografie uit te reiken. De prijs werd genoemd naar de bekende Gentse kunstfotograaf Edgar Barbaix (1893-1973) die tussen 1920 en 1940 faam verwierf met zijn opnames van het landelijk en stedelijk leven en bovendien diverse Latemse kunstenaars fotografeerde.
De winnaar van de eerste editie was de Gentse fotograaf Dirk Janssens. In december 2008 was het een inwoner van Sint-Martens-Latem, namelijk Reginald Van de Velde, die met de eer ging lopen. Zijn inzending De lege kamer binnen het voorgeschreven thema Schaduw werd door een onafhankelijke vakjury bekroond uit een aanbod van 300 foto’s. Ronald Huysmans uit Loppem won de editie in 2011 met de winnende foto Isolated binnen het thema Alleen.
Op 17 april 2015 is de vierde uitreiking van deze prestigieuze fotografieprijs voorzien.

Als thema is voor het citaat “Small is beautiful” gekozen. Iedere deelnemer mag minimaal één foto, bij voorkeur drie tot vijf foto’s – die al dan niet een serie vormen – en maximaal vijf inzendingen in kleur of zwart/wit insturen tegen uiterlijk 15 februari 2015 aan het Gemeentebestuur Sint-Martens-Latem, t.a.v. Sophie Desmet, Dorp 1, 9830 Sint-Martens-Latem.

Elke foto mag niet groter zijn dan 40 x 50 cm. Het formaat van de foto is vrij zolang het maximum formaat niet overschreden wordt.
Een vijfkoppige jury zal ca. 50 inzendingen nomineren. Hieruit wordt de winnaar met één winnende foto gekozen. Aan de prijs is een geldbedrag van 1500 euro verbonden.
Inlichtingen en reglement zijn te verkrijgen bij:
Gemeentebestuur Sint-Martens-Latem
Sophie Desmet – cultuurfunctionaris
sophie.desmet@sint-martens-latem.be
09 282 17 70

of via Reglement Barbaixprijs voor Fotografie

het deelnameformulier vindt u via Deelnameformulier Triënnale Fotografie 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *