Cultuurcafé 2018

26/08/2018-Kermis en circus

Tijdens Latem kermis vertelde André De Poorter over kermis en circus. Het circus behoort tot onze volkscultuur. Het ontstond 250 jaar geleden in Londen en is een twintigtal jaar later naar ons land overgewaaid. Vele Vlaamse familiecircussen hebben ooit rondgereisd langsheen de kermissen en heel wat circusartiesten van bij ons hebben naam gemaakt tot in het buitenland. Over dit kleurrijke circusleven van weleer vertelt André De Poorter plezante verhalen en anekdotes.

Hij brach een gast mee: Bob De Pourque, een psycholoog met passie voor circus en lid van de Raad van Bestuur van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten . Bob had het over de huidige toestand van het circus in Vlaanderen.

De aanwezigen genoten ook van een film over de legendarische Vlaamse artiest Bill Kartoum die anderhalf jaar geleden op 88 jarige leeftijd overleed.

Cultuurcafé – Kerstmarkt – zondag 16/12/2018 – Moet het Vlaamse medialandschap zichzelf heruitvinden ?

Op zondag 16 december 2018 vanaf 10u30 (tot 11u30) kwamen er 3 kleppers naar ons Cultuurcafé in het Gemeentehuis van Latem. Peter Quaghebeur (CEO SBS Belgium, zenders Vier-Vijf-Zes), Martijn Bal (Sr Program Manager SBS) en Nicholas Lataire (Hoofdredacteur VTM Nieuws) schetsten bij ons die ochtend een beeld van het veranderende TV landschap, de nieuwe TV kijkers en de rol van Netflix in het hele verhaal van vraag en aanbod. Martijn heeft een verleden bij VRT en Iminds (imec) en het Gentse Film Fest.