Cultuurcafé Latem Kermis – Hoe rock ‘n roll is Gust De Coster?

Op zondag 27/08/2023 om 10u30 is Gust de centrale gast in ons Cultuurcafé. Hij zit nog lang niet stil en gidst ons op één uur tijd door zijn rijk gevulde carrière: één uur lang anekdotes, rode draden, verhalen uit zijn radio 2, Nostalgie en Radio Donna periode.

Gust De Coster is bekend van het bekende Radio 2 programma “Vrijaf” en opvolger “Villa Musica”, dat hij samen met Sabine De Vos presenteerde. Het waren logische stappen na de alternatieve periode in de jaren ’70 met de stichting van de alternatieve vrije zender FM Bruxel en de presentaties onder de naam Gus Tafari.

Hij werkte toen samen met o.a. Marcel Vanthilt en lanceerde begin van de jaren ’80 de legendarische verzamelnaam “Belpop”, waarmee hij zich ontpopte als dè promotor van de Belgische popmuziek en tot vandaag de term die onze crème aan Belgische popartiesten omschrijft. En wie kent de populaire radioreeks “Wit-lof from Belgium” (tevens een boek en 4 Cd’s met Belpop ’60, ’70, ‘80) nog?

We hebben het samen over zijn eerste 40 wilde jaren en de kalmere periode nadien.

Hij brengt ook twee gasten mee die een grote impact hebben gehad op leven en werk. Zijn eerste gaste is Fabienne Schepens, de sterke vrouw met wie hij lief en leed deelt sinds zijn scheiding van Rani De Coninck, en die straf werk levert in de zorgsector. Samen geven ze een inkijk in hun leven en werk. Zijn zoon Beau scoort de goals bij FC Latem (3de provinciale team). Zijn dochter Dora verzorgt PR & Partnerships bij Studio Brussel.

De tweede gast is Marc Van Poucke, gewezen Vlaams radio- en televisiepresentator. Wie kent “Kramiek” nog, het radioprogramma dat gezelligheid centraal stelde op zondagochtend? Of “Spel zonder grenzen”, en een ander programma uit ons collectief BRT-geheugen nl. “Micro macro”. Sommigen kennen hem ook nog als panellid van “De taalstrijd”.

Genoeg stof dus om een uur mee te vullen op 27/08/2023.

Schrijf je vandaag nog in via  Inschrijven Cultuurcafé 27 Augustus 2023

Moderator: Bart Vandesompele (Cultuurraad en Latem kermis)

Inkom: 5 euro (ter plaatse te betalen)