Cultuurcafé 2012

Juni 2012 : André Denys

VRT radio één journaliste Lisbeth Imbo modereerde André Denys en zijn gasten Luc Versele (CEO Landbouwkrediet) en Luc Deneys (vioolbouwer, niet op deze foto) voor een volle Raadzaal in het Gemeentehuis in Sint-Martens-Latem.

Juni 2012 : André DenysJuni 2012 : André Denys
Oktober 2012: Arne Quinze

Het werd een echte openbaring, dit Cultuurcafé met Arne Quinze. de man stapte van werk naar werk, en onder impuls van Lisbeth Imbo kwamen er heel wat anecdotes over de moeilijkheden die soms opduiken bij de creatie van zijn kunstwerken: van burentwisten, over de protesten in Oostende, tot kunstwerken die uiteindelijk werden verbrand op het einde van een tentoonstelling in de Amerikaanse Far West woestijn. De toehoorders hingen aan zijn lippen.
Oktober 2012: Arne Quinze
December 2012: Nic Balthazar + familie

Op zondag 16 december 2012 hadden we respectievelijk Tom, Herman, Josiane en Nic Balthazar te gast bij moderator Roel Van Bambost. Meer dan 100 aanwezigen zagen Nic nog net op tijd arriveren na een interview in de studio’s van de Zevende Dag. Nic was zoals vaak zijn enthousiaste zelf en hield een heel sterk en geloofwaardig pleidooi voor meer milieubewustzijn. Eerder hadden broer Tom, zeer ontspannen, en vader Herman en moeder Josiane meer verteld over Nic maar vooral over wat hen dreef en nog steeds drijft. Het was heel aangenaam om ex-gouverneur van Oost-Vlaanderen nog steeds heel erg gedreven te vertellen over zijn herinneringen aan zijn academische leven voor het gouverneurschap. Josiane gaf het publiek meer inzicht in haar eigen keuzes als onafhankelijke vrouw en succesvolle actrice.

December 2012: Nic Balthazar + familie

December 2012: Nic Balthazar + familie
December 2012: Nic Balthazar + familie