Karel van Wijnendaele en de wielersport, pionier, sportjournalist of vooral flandrien?

Foto Karel van Wijnedaele2

De Cultuurraad Sint-Martens-Latem, de Laetemsche Vriendenkring en VCKVW (veloclub Karel Van Wijnendaele) organiseren op zondag 24 augustus 2014 (Latem kermis) een Cultuurcafé met vele gasten, allemaal rond de figuur van Karel Van Wijnendaele.

Er vindt in die periode ook een hommage plaats rond de figuur van Karel Van Wijnendaele met een tentoonstelling (in de crypte van het Gemeentehuis). In de raadzaal van het Gemeentehuis wordt een opening voorzien van deze expositie en terzelfdertijd is er de viering van ’50 jaar VCKVW’.

In het Cultuurcafé op zondag wordt vanaf 10u00 tot 12u aandacht besteed aan de figuur van Karel Van Wijnendaele (1882-1961) met als centraal thema de impact van zijn figuur op het wielrennen in Vlaanderen en zijn impact op de Vlaamse cultuur als journalist en stichter van de krant Sportwereld (nu onderdeel van de krant Het Nieuwsblad).

Moderator/interviewer van dienst is Rik Vanwalleghem, ex-journalist van Het Nieuwsblad en directeur Centrum Ronde van Vlaanderen (Oudenaarde). Als gasten verwachten we Wim Van Herreweghe (Flanders Classics), Walter Godefroot, Dirk Nachtergaele, Roger De Cock e.a.

Waar: Cultuurcafé op zondag 24/8/2014, vanaf 10u , in de Oude Brouwerij, Dorp 24, Sint-Martens-Latem

Het geheel wordt om 12u afgesloten met een aperitief.

Voor meer inlichtingen kan u terecht bij de respectieve voorzitters : GRC bart.vandesompele@telenet.be, de Latemse Vriendenkring via Albert Haelemeersch , VCKVW via Guy Van Severen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *