Cultuurcafé 2023

Op zondag 27/08/2023 was Gust De Coster de centrale de centrale gast in ons Cultuurcafé.

Hij gidste ons op één uur tijd door zijn rijk gevulde carrière: één uur lang anekdotes, rode draden, verhalen uit zijn radio 2, Nostalgie en Radio Donna periode.

Gust De Coster is bekend van het bekende Radio 2 programma “Vrijaf” en opvolger “Villa Musica”, dat hij samen met Sabine De Vos presenteerde. Het waren logische stappen na de alternatieve periode in de jaren ’70 met de stichting van de alternatieve vrije zender FM Bruxel en de presentaties onder de naam Gus Tafari. Hij werkte toen samen met o.a. Marcel Vanthilt en lanceerde begin van de jaren ’80 de legendarische verzamelnaam “Belpop”, waarmee hij zich ontpopte als dè promotor van de Belgische popmuziek en tot vandaag de term die onze crème aan Belgische popartiesten omschrijft. En wie kent de populaire radioreeks “Wit-lof from Belgium” (tevens een boek en 4 Cd’s met Belpop ’60, ’70, ‘80) nog?

Hij bracht ook twee gasten mee die een grote impact hebben gehad op leven en werk. Zijn eerste gaste was Fabienne Schepens, de sterke vrouw met wie hij lief en leed deelt sinds zijn scheiding van Rani De Coninck, en die straf werk levert in de zorgsector. Samen geven ze een inkijk in hun leven en werk. Zijn zoon Beau scoort de goals bij FC Latem (3de provinciale team). Zijn dochter Dora verzorgt PR & Partnerships bij Studio Brussel.

De tweede gast was Marc Van Poucke, gewezen Vlaams radio- en televisiepresentator. Wie kent “Kramiek” nog, het radioprogramma dat gezelligheid centraal stelde op zondagochtend? Of “Spel zonder grenzen”, en een ander programma uit ons collectief BRT-geheugen nl. “Micro macro”. Sommigen kennen hem ook nog als panellid van “De taalstrijd”.

Binnenkort een impressie hiervan.

Voor meer info over volgende Cultuurcafé’s verwijzen we naar onze Facebookpagina.