Cultuurcafé 2015

en impressie van de Cultuurcafé’s in 2015:

13/12/2015 :

cultuurcafe-13122015w1

 • Guy Pieters, galerijhouder en kunsthandelaar, en één van de bekendste inwoners van onze gemeente, verwelkomde in volle kerstsfeer Albert Haelemeersch en Koen Vanmechelen.
  Sedert het begin van de jaren ’80 is Guy Pieters actief in zijn galerijen in Knokke, Sint-Martens-Latem en tot voor kort ook in Frankrijk. Hij ligt aan de basis van het succes van verschillende grote Belgische en buitenlandse kunstenaars. Hij vertelde ons zijn boeiend levensverhaal met naast vele ups ook af en toe downs. Hij vertelde over zijn geliefde dorp en hoe veel toevalligheden zijn leven bepaalden.
 • Albert Haelemeersch, jarenlang werkzaam bij Guy Pieters, en tevens lid van de Latemse Cultuurraad en grote bezieler van “ De Laetemsche Vriendenkring” vertelde over zijn ervaringen bij Guy en over zijn eerste roman “Ooit komt het goed“.
 • cultuurcafe-13122015w7Als tweede gast verwelkomde Guy niemand minder dan “ Koen Vanmechelen “, die wereldwijd bekend is door The Cosmopolitan Chicken Project , een internationaal gebeuren waarbij hij via de kruising van nationale kippenrassen op zoek gaat de kosmopolitische kip.
  cultuurcafe-13122015w6
 • cultuurcafe-13122015w9Hij is met de Cosmogolem ook één van de groete bezielers van het project “ ComingWorldRememberMe “. Voor de realisatie van dit unieke project zoekt het Latemse KinderKunstAtelier LuKiArt vzw partners, meer informatie is te vinden via LuKiArt-CWRM . Onze voorzitter deed een warme oproep om dit mooie project in ons kunstdorp mee te helpen ondersteunen.
 • Deze bijzonder boeiende voormiddag werd in goede banen geleid door Jonas Muylaert, ex VRT radio 1 journalist en nu chef politiek bij De Morgen. 
 • dank aan Karine De Wasch voor de mooie foto’s van deze unieke voormiddag.

13/09/2015 :

 • Schrijver Richard Minne staat dit jaar – vijftig jaar na zijn overlijden in 1965 – opnieuw in de belangstelling. Eerder dit jaar waren er al activiteiten in onze gemeente rond Richard Minne in samenwerking met de Universiteit Gent. Op 13/09/2015 werd De Brouwerij heringericht voor de theatermonoloog ‘Richard Minne: Kort en Goed’.  De monoloog  is geschreven door Carlos Alleene, literair criticus en mediajournalist. De regie was in handen van Werther Van der Sarren, die in het collectieve geheugen gegrift staat als de ‘champetter’ uit de succesvolle serie ‘De Paradijsvogels’. Als acteur koos Werther Van der Sarren voor de ervaren Jan François.
 • Een interview met prof T’Sjoen over de expo Richard Minne blijft te beluisteren via  http://www.radio1.be/programmas/bar-du-matin

cultuurcafe-13092015-w1
cultuurcafe-13092015-w2
cultuurcafe-13092015-w1