Kunst-Licht posters fleuren Latem en Deurle op tot 15 maart

De stilte die de winter en de huidige pandemie in het straatbeeld van ons dorp vormen, treft ons. De Latemse Cultuurraad stelt zich daarom de vraag wat een teken van kleur en warmte zou kunnen zijn.
We sluiten onze deuren voor de vorst. We branden het vuur om samen te vieren. In deze tijd waarin het samenzijn ons warm houdt en helpt het licht te bewaren op de donkerste dagen van het jaar, wil de Cultuurraad met de actie ‘Kunst-Licht’ dat gevoel van licht en warmte extra in de verf zetten.
Maar niet alleen dat. Corona heeft ons goed te pakken en sluit meer dan ons lief is: horeca, winkels, kappers, theaters, bioscopen, sport, het verenigingsleven enz…
Ze dreigen te breken onder het gewicht van wat nu niet mag, straks misschien weer wel mag, of toch niet. Volgt er een derde lockdown? We voelen ons strak gebonden en de toekomst is onzeker.
Daarom neemt de Cultuurraad het initiatief om met kunst van Latem en Deurle een brug te slaan tussen alle getroffen sectoren.
Luister en kijk even mee :
De prachtige winterfoto’s en poëtische verzen die worden tentoongesteld in de vitrines van ondernemend Latem en Deurle
vragen hierbij aandacht voor het licht dat al zo karig is in deze tijd.
We zien de strijd om te overleven voor ondernemers en kunstenaars  weerspiegeld in de winterse beelden als een symbool van samenhorigheid.
De actie loopt van 15 december tot 15 maart.
U wordt deel van meer leven in het dorp wanneer u één van onze posters ophangt in uw etalage, uw zaak, wachtzaal, school of eigen vensterraam. Op die manier voeren kunstenaars en ondernemers met de actie ‘Kunst-Licht’ een dialoog met de dorpsgemeenschap. Meer info via onze voorzitter.
‘Kunst-Licht’ is een initiatief van de Latemse Cultuurraad, in samenwerking met de gemeente, VZW Ondernemend Latem Deurle, Fotoclub Latem 73 en De Poëziekamer.