Eerste Binus Cultuurprijs van Sint-Martens-Latem

Stem op uw favoriete kandidaat voor de Binus Cultuurprijs 2017

De Binus cultuurprijs wordt in 2017 voor de eerste keer uitgereikt door het gemeentebestuur
en de gemeentelijke raad voor cultuurbeleid van Sint-Martens-Latem.

De cultuurprijs is vernoemd naar Albijn Van den Abeele (1835-1918). Binus wordt beschouwd als de stamvader van de Latemse groepen. Bovendien was hij burgemeester, secretaris, historicus, schilder en sociaal bewogen. Hij was een inspiratiebron voor talrijke Latemse kunstenaars.

De prijs kan toegekend worden aan een persoon die een bijzondere artistieke of culturele prestatie heeft geleverd in 2015 of 2016 of het cultureel imago van de gemeente Sint-Martens-Latem op bovenlokaal vlak heeft bevorderd. Tot slot kan de prijs ook uitgereikt worden aan een persoon die zich gedurende meerdere jaren belangeloos heeft ingezet in het gemeentelijk verenigingsleven.

Uit de binnengekomen kandidaturen selecteerde de jury onder voorzitterschap van de voorzitter van de gemeentelijke raad voor cultuur, dhr. Bart Vandesompele
10 genomineerden : Eric De Lombaerde, Raf De Troyer, Lola di Vito , Albert Haelemeersch, Freya Malfait, Sabine Pauwaert, Stefaan Provijn, Fons Roggeman, Etienne Van den Abeele en Pol Van der Plaetsen
meer info via lijst-genomineerden-cultuurprijs-2017

U kan op uw favoriete kandidaat stemmen via www.sint-martens-latem.be/cultuurprijzen en dat van 16/08/2017 tot en met 15/09/2017. Uit de top 3 zal de jury uiteindelijk 1 winnaar selecteren die een oorkonde en een som van 500 euro ontvangt.
De uitreiking van deze prijs gaat door op 14 oktober 2017 om 19.30 uur.