Kunstwerken van oude meesters en Latemnaars in de kijker tijdens Furament

De vzw De Vrienden van de School van Tervuren organiseert in het kader van Furament2017 een kunsttriënnale met als thema ‘HABITAT’. De kunstenaarskolonies van Euro Art konden kunstwerken insturen van ‘oude meesters’ (periode 1850-1930) en van hedendaagse kunst: ‘Confrontatie hedendaagse kunst in Tervuren en Europa’ met kans op de internationale prijs ‘Furament 2017’.
De gemeente Sint-Martens-Latem opteerde voor Baarle Veer (1912) van Maurice Sijs en Hoeve in Deurle (1935) van Leon De Smet. Voor de hedendaagse kunst werden volgende Latemnaars geselecteerd: Chris De Clercq met ‘Peschiera’, Lola di Vito met ‘Habitat der kippen’, Brigitte Pattyn met ‘Urban spatial structure’, Sabine Pauwaert met ‘Moving’ en Betty Verdonck met het 2-luik ‘Welcome to my street – welcome home’.

De expositie loopt van 28 april t.e.m. 18 juni 2017.

Werken van oude meesters zijn te bewonderen in het museum Hof van Melijn in Tervuren.

Hedendaagse kunst wordt gepresenteerd in de tentoonstellingsruimte ‘de Warandepoort’ in Tervuren.
Info: www.vriendensvt.be/furament.html of sophie.desmet@sint-martens-latem.be