Cultuurcafé Kersteditie – 18/12/2016 – Dirk Brossé

Dirk Brossé Hoe stel je iemand in – zeg maar – een 5 tal zinnen voor die al zoveel gerealiseerd heeft in Vlaanderen en daarbuiten? Door te beginnen bij het begin. Hij is componist, dirigent, en ook muzikant, en is door intimi ooit in de media geroemd “als Vlaanderens meest succesvolle export product”. Zeker een naam als een klok die na een lange tijd in het buitenland, steeds met veel liefde terugkeert in zijn in het Gent !
Hij is al jarenlang muziekdirecteur bij het Film Fest Gent en is nu tot 2021 Music Director van het Chamber Orchestra of Philadelphia. Dirk dirigeerde all grote orkesten van België zoals Brussels Philharmonic , de Filharmonie , het Symfonieorkest Vlaanderen , het orkest van de Vlaamse Opera en het Nationaal orkest van België (NOB) . Hij componeerde en dirigeerde ook de uitvoering van de filmmuziek van tientallen films, in binnen- en buitenland. Hij werkte samen met sterren als José Van Dam, Barbara Hendricks, Claron McFadden, Julia Migenes, Daniel Blumenthal, John Williams, Toots Thielemans, Hans Zimmer, Elmer Bernstein, Emma Thompson, Kenneth Branagh, Randy Crawford, Lisa Gerrard, Mel Brooks, Maurane, Sinead O’ Connor, Viktor Lazlo, Maurice Jarre en Youssou N’Dour.

Op zondag 18 december 2016 komt hij naar ons Cultuurcafé – vanaf 10u30. Hij brengt als gast alvast Frank Van Laecke mee, met wie hij heeft samengewerkt voor zowel Sacco & Vanzetti (1996), Daens (2008) en ’14-’18 (2014). Frank Van Laecke bouwde als auteur en regisseur een rijk en internationaal palmares op. Hij behaalde tal van onderscheidingen in binnen- en buitenland, waaronder een nominatie voor de Britse Laurence Olivier Award.

Naast het schrijven van succesreeksen voor de VRT, zette frank, onder impuls van Linda Lepomme, zijn eerste echte professionele stappen als regisseur bij de Musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.
Sedertdien regisseert hij voor theater, musical, opera, tv.

De focus zal die dag liggen op muziek, en op de muziekinstrumenten die hij die dag zal meebrengen. Moderator is Lisbeth Imbo.

inschrijven is verplicht en kan reeds via

http://goo.gl/forms/o4GU66i1Pe

Bart Vandesompele, de voorzitter van de Cultuurraad Latem/Deurle

Opgelet: die dag is er ook Kerstmarkt in Latem Dorp vanaf de middag !