Lieven Duvosel Muziekprijs voor koren

Zestig jaar geleden overleed componist, pianist, orkest- en koorleider Lieven Duvosel in Sint-Martens-Latem. Hij componeerde talrijke liederen, symfonieën en cantaten. Zijn werk wordt zowel in binnen- als buitenland uitgevoerd. Duvosel is het meest bekend om zijn ‘Leie Cyclus’ , een romantische ode aan de rivier die door zijn woonplaats vloeit.
Om zijn naam levendig te houden, organiseert de gemeente een driejaarlijkse Lieven Duvosel Muziekprijs . De eerste editie vond plaats voor gemengde koren in 2006, de tweede was uitgeschreven voor gelijkstemmige koren in 2009 en de derde voor mannenkoren in 2012.
Voor deze editie worden de koren uit de POLS regio in de schijnwerpers geplaatst. Dit zorgt voor een lokale verankering en een grotere lokale betrokkenheid.
Het korenfestival gaat door op 25 september 2016 om 15 uur in de Sint-Martinuskerk .
Alle geselecteerde koren ontvangen een deelnameprijs en schriftelijke feedback van de festivalcommissie. Naast de hoofdprijs kan de commissie prijzen uitreiken voor de beste uitvoering van 1 of meerdere werken van Lieven Duvosel en voor uitmuntendheid in een bepaald aspect van opvoering. Bovendien is er tussen de optredens door een begeleid moment van samenzang voorzien.
Inschrijven is verplicht via email naar gemeente@sint-martens-latem.be of via 09 282 17 00.