Cultuurcafé met Guy Pieters, Albert Haelemeersch en Koen Vanmechelen

Op zondag 13 december 2015 (tijdens het Kerstdorp van Sint-Martens-Latem) organiseert de Latemse Cultuurraad traditioneel vanaf 10u30 het Cultuurcafé in de Leiezaal van het Gemeentehuis, Dorp 1, 9830 Sint-Martens-Latem.

Centrale gast deze keer is Guy Pieters, galerijhouder en kunsthandelaar, en één van de bekendste inwoners van onze gemeente.

Sedert het begin van de jaren ’80 is Guy Pieters actief in zijn galerijen in Knokke, Sint-Martens-Latem en tot voor kort ook in Frankrijk. Hij ligt aan de basis van het succes van verschillende grote Belgische en buitenlandse kunstenaars. Een boeiend levensverhaal met naast vele ups ook af en toe downs. Hij vertelt er ons meer over op 13 december 2015 om 10u30.

Zijn eerste gast is Albert Haelemeersch, jarenlang werkzaam bij Guy Pieters, en tevens lid van de Latemse Cultuurraad. Albert is bezieler van “ De Laetemsche Vriendenkring” en hij publiceerde recentelijk zijn eerste roman “Ooit komt het goed“.

Als tweede gast verwelkomen we niemand minder dan “ Koen Vanmechelen “, die wereldwijd bekend is door The Cosmopolitan Chicken Project , een internationaal gebeuren waarbij hij via de kruising van nationale kippenrassen op zoek gaat de kosmopolitische kip.

Hij is met de Cosmogolem ook één van de groete bezielers van het project “ ComingWorldRememberMe “. Voor de realisatie van dit unieke project zoekt LuKiArt vzw partners, meer informatie is te vinden via LuKiArt-CWRM .

En Koen werkt ook mee aan de Belgische editie van het project : “The Designers’ Christmas Tree “. Kerstbomen worden kunst !

Om dit alles in goede banen te leiden, verwelkomen we Jonas Muylaert, ex VRT radio 1 journalist en nu chef politiek bij De Morgen.