Nieuws uit de Cultuurregio – Oproepen voor kunstenaars

(ST)ART TO ART – 28 maart 2022

De cultuurregio’s Leie Schelde en Meetjesland presenteren je (ST)ART to ART, het nieuwe regionale platform voor kunstenaars uit beide regio’s.

(ST)ART to ART wil kunstenaars aanzetten tot ontmoeting, tot een verkennende blik, … tot uitdaging en experiment.
Op maandag 28 maart 2022 in het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) kan je uiteenlopende workshops volgen.

Het programma loopt van 15u tot in de vooravond. Je kan dus zelf kiezen hoe laat je start en welke sessie je volgt. Er zijn sessies van Cultuurloket, Kunstwerkt, een rondleiding in het mudel en een gesprek met Stichting Pim De Rudder, kunstenaar Martin Wallaert en CKV (Centrum Kunstarchieven Vlaanderen). Aansluitend kan je genieten van een aperitiefje en een hapje.

Het volledige programma vind je op www.cultuurregioleieschelde.be/kunst/start-to-art.

ATELIER in Beeld

Kunstwerkt organiseert in samenwerking met de Vlaamse Overheid ‘Atelier in beeld’, een gloednieuw open atelierweekend voor beeldende kunst op 13, 14 en 15 mei 2022.
We zetten deze activiteit graag in de kijker in ons kunstminnend Sint-Martens-Latem. Geen magischer plek dan het atelier, waar beeldend kunstenaars op ideeën broeden, schetsen maken en nieuwe technieken uitproberen.
Bent u kunstenaar en wilt u uw atelier openstellen, inschrijven kan tot 7 maart 2022 via www.atelierinbeeld.be. De voorwaarden om te kunnen deelnemen vindt u daar ook terug.