Deel uw ‘Herinneringen aan Roger Raveel’ op 6 november

foto uit de Erfgoedbank Leie Schelde: ‘Raveel op de Leie’, 1971, © collectie Etienne Bouvijn

Dit jaar zou Roger Raveel 100 jaar geworden zijn. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Belgische kunstenaars na Wereldoorlog II.

In Bozar Brussel is de overzichtstentoonstelling afgelopen maar in de Leiestreek openen nieuwe tentoonstellingen. U kan terecht in het Roger Raveel Museum te Machelen en het Mudel te Deinze. En in Sint-Martens-Latem loopt de zomertentoonstelling ‘Raveel-Malfait’ nog tot 31 oktober 2021 in het museum Gevaert-Minne.

In de marge van deze zomertentoonstelling lanceert de Cultuurraad Sint-Martens-Latem, in samenwerking met de Cultuurregio Leie Schelde en het Roger Raveelmuseum, een participatief project.

Stond u in 1971 ook aan het Sas van Astene om het vlot van Raveel op te wachten?

Of misschien ontmoette u Raveel in de klas of op het terras?

Wil u hierover graag uw verhaal of foto’s uit het familiearchief delen?

Neem dan contact op met Jolien Verroeye, coördinator Cultuurregio Leie Schelde, via het nummer 09/386.78.86 of 0478/36.69.60 of via jolien@cultuurregioleieschelde.be.

Of kom naar het erfgoed-antennemoment, op zaterdag 06/11/2021 tussen 13u en 17u in de Oude Brouwerij (Dorp 24, Sint-Martens-Latem). Daar worden uw verhalen ter plaatse geregistreerd en uw foto’s gedigitaliseerd door de medewerkers van de erfgoedcel. Zo kan u uw materiaal onmiddellijk weer mee naar huis nemen. Tijdens dit antennemoment kan u tevens een fototenstoonstelling over Raveel bezoeken die door de gemeente Zulte werd samengesteld en sinds de zomer rondreist doorheen de Leiestreek.

Uw bijdrage wordt verwerkt en desgewenst toegevoegd aan de Erfgoedbank Leie Schelde en/of het archief in het Roger Raveelmuseum te Machelen (met bronvermelding). Voor elke bruikleen maakt de Cultuurregio een bruikleenovereenkomst op.

Bijkomende info:

https://www.youtube.com/watch?v=1U8pURf2F_k

https://rogerraveelmuseum.be/

http://www.mudel.be/de-schildersklas-van-roger-raveel

https://www.bozar.be/nl/kalender/roger-raveel-een-retrospectieve

https://www.erfgoedbankleieschelde.be

https://www.cultuurregioleieschelde.be