Cultuurregio Leie Schelde lanceert nieuw logo en projectsubsidies

 

De Cultuurregio Leie Schelde wil cultuur- en erfgoedmakers verbinden, ondersteunen en in de schijnwerpers plaatsen. We stellen een nieuwe look & feel voor om deze hernieuwde werking te weerspiegelen. Tevens lanceren we projectsubsidies voor cultuur- en erfgoedmakers in de regio.

Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm slaan met de Cultuurregio Leie Schelde samen stevig de handen in elkaar om actief cultuur en erfgoed in de Leie Schelde regio te ondersteunen.

Nieuwe look & feel

Het bestaande logo en de huisstijl weerspiegelden niet meer de identiteit van de organisatie en haar nieuwe werking. De Cultuurregio Leie Schelde wil mensen bij elkaar brengen, enthousiasmeren, prikkelen, ruimte bieden voor experiment en talentontwikkeling en samenwerking stimuleren.

Binnen de Cultuurregio Leie Schelde onderscheiden we nu vier deelwerkingen in nauwe samenwerking met elkaar: Bovenlokale cultuurwerking, Regiobib Leie Schelde, Erfgoedcel Leie Schelde en IOED (Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst) Leie Schelde. Deze laatste werd recent opgericht in samenwerking met VENECO.

Met de nieuwe look & feel symboliseren we deze samenwerking en haar verbindende en ondersteunende rol voor de talrijke cultuur- en erfgoedinitiatieven in de regio. Daarom de keuze voor ronde vormen, speelse kleuren en een C van Cultuur die een verbindende boog rondom de regio vormt. Deze zomer lanceren we ook een nieuwe website waar cultuur- en erfgoedmakers een centrale plaats krijgen.

 

Projectsubsidies cultuur en erfgoed

De Cultuurregio Leie Schelde is een bruisende regio met tal van cultuur- en erfgoedinitiatieven. Het creëren van veerkracht voor culturele projecten in deze uitdagende tijden blijft belangrijk en daarom lanceert de Cultuurregio Leie Schelde projectsubsidies voor cultuur en cultureel erfgoed.

Erfgoedprojecten kunnen tweemaal per jaar worden aangevraagd, met deadlines op 15 mei en 15 november. Subsidieaanvragen voor cultuur kunnen doorheen het ganse jaar worden ingediend. Meer info over beide projectsubsidies vind je op www.cultuurregioleieschelde.be. Wil je graag samenzitten om je projectidee te bespreken, laat het ons weten via info@cultuurregioleieschelde.be.

 

Volg het cultuurnieuws uit de regio via facebook, instagram of onze nieuwsbrief. 

Deel ook jouw cultuurmomenten! @cultuurregioleieschelde