Cultuurcafé met André De Poorter over “Kermis en Circus” – 26/08/2018

Tijdens Latem kermis vertelt André De Poorter over kermis en circus. Het circus behoort tot onze volkscultuur. Het ontstond 250 jaar geleden in Londen en is een twintigtal jaar later naar ons land overgewaaid. Vele Vlaamse familiecircussen hebben ooit rondgereisd langsheen de kermissen en heel wat circusartiesten van bij ons hebben naam gemaakt tot in het buitenland. Over dit kleurrijke circusleven van weleer vertelt André De Poorter plezante verhalen en anekdotes.

Hij brengt een gast mee: Bob De Pourque, een psycholoog met passie voor circus en lid van de Raad van Bestuur van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten . Bob zal het hebben over de huidige toestand van het circus in Vlaanderen.

De aanwezigen zullen ook kunnen genieten van een film over de legendarische Vlaamse artiest Bill Kartoum die anderhalf jaar geleden op 88 jarige leeftijd overleed.

Waar en wanneer: 26/08/2018 – 10.30u in Raadzaal Gemeentehuis
Prijs: € 5

Inschrijven: via www.latemkermis.be

Beste groeten, en tot dan, Bart Vandesompele