Karel van de Woestijneprijs voor Poëzie – Uitreiking en Publieksprijs

KVDW1901

Op 30 maart 2014 is de uitreiking van de vierde editie van de prestigieuze poëzieprijs gepland om 10.30 uur in het Museum Dhondt-Dhaenens, de uitnodiging vindt u via uitnodigingKarelvandeWoestijneprijs. Graag inschrijven indien u aanwezig wenst te zijn.

De jury nomineerde Robert Anker, Erik Spinoy, Hans Tentije, Miriam Van hee en Anne Vegter.

De prijs werd intussen reeds tweemaal uitgereikt: in 2004 was de bekende Amsterdamse dichter Gerrit Kouwenaar de eerste winnaar, met de bundel Totaal witte kamer. Drie jaar later, in 2007, mocht de Antwerpenaar Leonard Nolens ‘de kroon van Karel’ overnemen,  met de dichtbundel Een dichter in Antwerpen. Charles Ducal won in 2010 met zijn dichtbundel Toegedekt met een liedje.

De prijs werd genoemd naar de grootste Vlaamse dichter die Sint-Martens-Latem bewoond heeft (in 1900-1906). In het Leiedorp publiceerde hij in 1903 de vermaard geworden dichtbundel Het Vaderhuis.

Stem op uw favoriete gedicht voor de Publieksprijs Karel van de Woestijne !

Naast de toekenning van de hoofdprijs (3000 euro) wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt. Het publiek kan hiervoor stemmen via

www.sint-martens-latem.be/publieksprijs van 4 tot 23 maart 2014. Tijdens de uitreiking maken we de winnaar bekend en overhandigen we bundels van de 5 genomineerden aan 5 uitgelote stemmers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *