Kermis in Latem en Deurle

Dag iedereen,

Zoals u weet staat er ons de komende weken in de gemeente heel wat te wachten met twee kermissen op 14 dagen tijd. Op vrijdagavond 25/8/2017 begint Latem kermis (www.latemkermis.be) en op vrijdag 1/9/2017 begint Deurle kermis (www.deurlekermis.be).  Ik geef nog kort even een overzicht.

Latem kermis

Zoals jullie weten is het kermiscomité van Latem helemaal vernieuwd; De gemeente zocht naar een enthousiaste groep nieuwe mensen die hun schouders wilden zetten onder een kermisprogramma dat terug wil naar de roots van ons dorp, met een mooie mix tussen populair, en intiemer, voor jong en oud, en voor de uitbundige genieter en de stille variant ervan.

Het circuleert al een paar weken op de sociale media, maar nu komen we in de laatste rechte lijn. Eén adres hiervoor: www.latemkermis.be een website met allerlei links om zich in te schrijven en voor het eerst een echt ticketing systeem waar je via overschrijving kan betalen voor een aantal events.

10% van de opbrengst van Latem kermis gaat ook naar een goed doel dat we samen met de gemeente zullen bepalen. Allemaal goed nieuws dus !

We pikken er een aantal zaken uit:

  • Vrijdag 25/8: opening van de kermis: welkom vanaf 17u
  • Zaterdag 26/8: gezellig samenzijn vanaf 15u en een reuze BBQ op het dorp vanaf 18u, of bij de Harmonie Willen is Kunnen in hun lokaal op de Kortrijksesteenweg.
  • Zondag 27/8: Cultuurcafé met Nic Balthazar als centrale gast, Latem Zingt, Aperitief en kinderanimatie, Goochelshow, het optreden van JeBroer (Hollandse rapper) en een streekbierenfestijn vanaf 18u, twee LIVE voetbalwedstrijden op Groot Scherm en het traditionele vuurwerk, onmiddellijk gevolgd door een optreden van de fenomenale ambiancemaker Crazy Sir G.
  • Maandag 28/8: tijd voor traditie met de Geitenkeuring en het Wagenspel, Pierke Pierlala die ons wat levenswijsheden komt bijbrengen en vanaf 17u het Vlaamse Schlagerfestival met DJ’s en “surprise acts” (tot in de vroege uurtjes).

U vindt alle details en informatie op onze website www.latemkermis.be

Deurle kermis, hierover vindt u alle informatie op de website www.deurlekermis.be

Beste groeten, Bart Vandesompele, Namens het Latems kermiscomité